Forbrugslån beregner

Forbrugslån beregnerDer kan være utroligt mange grunde til, hvorfor man vil skulle få brug for at tage et lån her og nu til eget forbrug – dog er det ikke altid lige nemt at vurdere, hvorvidt det pågældende lån er attraktivt for dig og din økonomiske situation. Vi har derfor her hos beregnlån.dk udviklet en forbrugslån beregner, som du kan anvende til at beregne, hvor meget du skal betale i bl.a. månedlige ydelser, afdrag samt renter, når det kommer til forbrugslån. Dette er primært med til at skabe gennemsigtighed, når du som forbruger skal tage et forbrugslån, så du kan finde frem til det bedste forbrugslån, der matcher med samtlige af dine ønsker og krav.

[adservice-comparison-feed]

Find det billigste forbrugslån

Her hos beregnlån.dk vil vi således gerne hjælpe dig med at finde frem til billig forbrugslån, der er relevante for dig. Men hvad der egentlig karakteriserer det bedste forbrugslån er naturligvis en individuel sag, ud fra hvilke parametre man vægter højest. Er det eksempelvis forbrugslånsrenten, hastighed på udbetalingen eller svartid på ansøgningen? Vi har her på siden valgt at tage udgangspunkt i renten som det vigtigste parameter, og du har således mulighed for at indtaste ÅOP, løbetid samt lånebeløb på hvert enkelt lån, så du kan få et præcist overblik over, hvor mange penge et lån i sidste ende vil komme til at koste dig.

Der er altså rigtig stor forskel på, hvor meget du skal betale for et forbrugslån, og hvad der umiddelbart kan se ud som et fordelagtigt og billigt lån, kan hurtigt vise sig at være et utroligt dyrt lån. Vi kan derfor kun anbefale, at du benytter dig af en oversigt over forbrugslån og vores forbrugslån beregner, da du på den måde får mulighed for at sammenligne de forskellige lån med hinanden, så du har de bedste forudsætninger for at træffe den helt rette beslutning – og på den måde slipper du desuden for at blive snydt på den ene eller anden måde.

Renten på et forbrugslån?

danske penge - forbrugslån

Når det gælder forbrugslån renten afhænger det af mange ting, såsom din specifikke kreditværdighed samt den pågældende låneudbyder. Det gælder dog i de fleste tilfælde, at renten starter på ca. 10%, såfremt du har en god kreditværdighed. Hvis du i stedet har en meget god kreditværdighed, vil du måske være i stand til at finde en endnu lavere renter på lån udbudt fra online långivere. Står du i stedet med en ringe kreditværdighed, vil du typisk skulle lede længere efter et billigt forbrugslån med en lav rente. Man bør i forbindelse med dette huske på, at på trods af at 25% kan virke som en høj rente, så er den alligevel til at have med at gøre, da alternativet ellers ville være at skulle ud i de små lån i Danmark som f.eks. et kviklån eller SMS-lån, som er kendt for ofte at eksplodere i omkostninger og desuden resultere i en ÅOP på langt over 500%.

Det bedste du kan gøre, for at optage et billigt forbrugslån med en lav rente, er således, at sammenligne dine lånemuligheder – eksempelvis ved at benytte dig af vores forbrugslån beregner her på siden. En god huskeregel for dig med god kreditværdighed er, at de bedste forbrugslån starter ved ca. 5-10%, og såfremt du har god økonomi og råd til at tilbagebetale et lån af meget hurtigt, kan der findes banklån eller kreditkort, der er bedre egnet for dig. Står du derimod i den modsatte situation med en ringe kreditværdighed, er det en god idé at få fat i en medkautionist med en god kreditværdighed, så du har mulighed for at drage fordel af vedkommendes kreditværdighed til at få en lavere rente. Endelig kan det anbefales, at du sørger for at betale så meget gæld af som muligt, inden du ansøger om et forbrugslån. Udestående gæld kan være en bestemmende faktor, når en långiver udfører en samlet kreditvurdering på dig.

Fordele og ulemper ved et forbrugslån?

Et forbrugslån kan være den ideelle løsning for dig, såfremt du ønsker at få dækket et kortsigtet behov, da et sådant lån giver dig mulighed for hurtigt at låne penge, og du får dermed mulighed for at købe lige netop det, du står og har brug for her og nu. Denne proces er gjort endnu lettere i dag, hvor det er muligt at optage forbrugslån på nettet. Du skal derfor blot finde den udbyder, der giver dig det bedste tilbud, og herefter sende en ansøgning afsted online – hernæst får du svar tilbage kort tid efter, og pengene vil stå på din konto allerede næste dag.  

Den primære årsag til, hvorfor mange danskere vælger at tage et forbrugslån, er, at man ikke behøver vise nogen dokumentation for, hvad man har tænkt sig at bruge pengene til, og det er det, der adskiller et forbrugslån fra eksempelvis et boliglån. Dette giver dig som forbruger en frihed til at få lige netop dine behov dækket, uden du behøver at stå til ansvar for noget – du skal faktisk bare skrive under. Du bør desuden være opmærksom på, at tilbagebetalingen af et forbrugslån oftest sker ved en fast afbetaling om måneden, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i, hvor meget du kan undvære i dit månedlige budget. Herudover vil et forbrugslån typisk være optimalt for dig, der er ude efter en kortsigtet løsning, eftersom renten typisk vil være højere end ved andre lån, i og med at du ikke skal stille nogen sikkerhed over for den pågældende låneudbyder. Det kan derfor kun anbefales, at man vælger at optage et forbrugslån, såfremt man virkelig har brug for at få et behov dækket.

Fordelene ved et forbrugslån er således muligheden for at ansøge online og hurtigt at få udbetalt pengene dagen efter, og at du desuden ikke skal stille sikkerhed overfor låneudbyderen. Herudover oplever markedet for forbrugslån stor konkurrence netop nu, hvilket er med til at presse priserne ned. Ulemperne ved et forbrugslån er til gengæld, at renterne som regel vil være højere end ved andre lån, og endelig kan det have store konsekvenser, hvis den månedlige betalingsdato overskrides, og du kan i værste tilfælde ende med at blive registreret i RKI.