Befinder du dig i en situation, hvor du skal til at investere i en andelsbolig? Man er i forbindelse med dette naturligvis interesseret i at være sikker på, at man optager det bedst mulige samt det billigste andelsboliglån, og for at kunne sikre det, kan du benytte dig af vores andelsboliglån beregner her hos beregnlån.dk. Ved at benytte dig af denne har du mulighed for at sammenligne forskellige låneudbyder med hinanden på en hurtig, nem og simpel måde. Beregn andelsboliglån via vores låneberegner nedenunder, så du kan finde frem til lige netop det lån, der matcher bedst med dine behov og ønsker.
[adservice-comparison-feed]
Sådan beregner du dit andelsboliglån
Skal du have et lån i andelsbolig, er det således en rigtig god idé at sammenligne forskellige lån med hinanden. Når du skal beregne andelsboliglån, er det vigtigt, at du sørger for at sammenligne lånenes ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP er dermed det samlede beløb, du skal tilbagebetale for dit lån, herunder stiftelsesgebyrer, renter osv. Det er i forbindelse med dette vigtigt at huske på, at du sammenligner ÅOP over samme årrække, så du på den måde opnår et mere præcist og korrekt resultat. Ved at benytte dig af vores andelsboliglån beregner her hos beregnlån.dk kan du på en hurtig og nem måde foretage en sammenligning af forskellige lånetilbud fra forskellige låneudbydere, og eftersom beregneren dækker de fleste lån på markedet, har du mulighed for at sammenligne direkte fra konkurrerende udbydere.
Hvad koster det at låne til andelsbolig?
Uanset hvad vil det altid være en stor beslutning at købe en bolig, og der er i forbindelse med dette mange ting at tage stilling til og overveje, inden du investerer i en andelsbolig. Det er blandt andet utroligt vigtigt, at du sørger for at tage stilling til finansiering, boligafgift, prisfastsættelse osv. Det er ikke andelshaveren selv, der fastsætter prisen på andelsboligen, men det er derimod værdien ift. andelsboligforeningens formue – men det er dog generalforsamlingen i den enkelte andelsboligforening, der bestemmer, hvilken metode den ønsker at benytte.
Som andelshaver betaler du løbende boligafgift, som består af ydelse på foreningens realkreditlån, vedligeholdelse, hensættelser, udgifter til drift osv. Det gør sig generelt gældende for de fleste andelsboligforeninger, at der betales boligafgift forud for hver måned.
Hvor meget kan jeg låne til andelsbolig?
Såfremt du ønsker at købe en andelsbolig, skal du være opmærksom på, at du betaler af på en månedlig boligafgift, men også på et andelsboliglån. Boligafgiften dækker afdrag på foreningens lån, driftsudgifter af foreningen og renteudgifter, heraf andelsboliglån rente. Det er således også vigtigt at kigge på foreningens økonomi, når du køber en andelsbolig, og ikke blot din egen privatøkonomi. Foreningens økonomi tegner nemlig et billede af, hvor sund foreningen reelt set er, og om det således vil være en god handel for dig. Det er i forbindelse med dette vigtigt at undersøge, hvilken form for finansiering foreningen har valgt, da dette kan have afgørende betydning for din fremtidige boligafgift, om foreningen enten har valgt et lån med en variabel eller fast rente. Du bør desuden være særligt opmærksom på ejendommens løbende drift, herunder vedligeholdelse samt administration. Undersøg her om der er nogle konkrete planer for vedligeholdelsesplaner for ejendommen i den nærmeste fremtid.
Hvad koster en andelsbolig?
Det varierer meget fra ejendom til ejendom, hvad en andelsbolig koster, og herudover afhænger det ligeledes af, hvor i landet man ønsker at købe bolig. Men udover at regne ud, hvad du selv kommer til at betale pr. måned, skal du også sætte dig grundigt ind i foreningens økonomi. Dette er vigtigt, eftersom foreningens måde at finansiere på kan få stor betydning for dig, hvis eksempelvis renteudgifterne stiger osv. Dette resulterer nemlig i højere boligudgifter til samtlige andelshavere. Du skal derfor altid undersøge andelsboligens tekniske pris for at få en idé, om der er stor gæld i foreningen. Herudover skal du undersøge foreningens udgifter, budget og økonomi for det kommende år. Endelig bør du være opmærksom på, at det ikke er muligt at få realkredit i din andelsbolig, da det kun kan belånes med banklån.
Gode råd til dig, der ønsker at købe en andelsbolig
Der er ingen tvivl om, at en andelsbolig kan være en rigtig god og ofte også billigere løsning sammenlignet med eksempelvis en ejerbolig. Der er dog visse ting, du bør være særligt opmærksom på, inden du investerer i en andelsbolig, da markedet for andelsboliger både rummer det bedste og det værste på hele boligmarkedet, hvilket gør, at det automatisk ikke er det mest fornuftige valg. Du bør naturligvis allerførst bruge tid på at undersøge hele markedet for andelsboliger grundigt forinden, så du får et godt overblik over, hvad der findes derude, og på den måde undgår du ligeledes at blive snydt. Når du så har fundet lige nøjagtig den andelsbolig, der matcher dine ønsker og behov, er det vigtigt, at du sørger for at bede om alle de relevante papirer, såsom referat fra generalforsamlingen, vedtægter samt foreningens regnskab. På den måde kan du nemmere få sat dig ordentligt ind i foreningens økonomi, og i forbindelse med det bør du være særligt opmærksom på, hvilke lån foreningen har, og om driften desuden løber rundt uden problemer. Du bør desuden søge uvildig finansiel rådgivning, når du tjekker foreningens økonomi, og her er det vigtigt at huske på, at ejendomsmæglere og bankfolk ikke er uvildige.
Hernæst er det en rigtig god idé at ringe på hos naboen for at finde ud af, hvad der henholdsvis er godt og skidt ved andelsboligforeningen, så du på forhånd kan blive gjort opmærksom på, hvad det er, du reelt set går ind til. Du bør desuden undersøge samtlige vedtægter grundigt og bl.a. lægge mærke til, om der eksempelvis eksisterer forbud mod udlejning ved ophold i udlandet, og undersøg desuden om der er nogle særlige forhold i ordensreglerne, som eksempelvis forbud mod at holde husdyr. Det er desuden en god idé at måle lejligheden grundigt op, så du er helt sikker på, at du får de kvadratmeter, du betaler for, og endelig skal du huske på, at det sagtens kan lade sig gøre ved køb af en andelsbolig at prutte om prisen.